Nik Aziz Nyanyuk Dah Boleh Bersara

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad menasihatkan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Aziz Nik Mat supaya segera bersara daripada arena politik memandangkan Menteri Besar Kelantan itu sudah terlalu lama menyandang jawatan tersebut.

“Eloklah dia bersara, saya sendiri telah bersara dan dia lebih lama daripada saya,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita di Pusat Pameran Antarabangsa Mahsuri (MIEC) sempena pembukaan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa (LIMA) 2011 disini hari ini.

Beliau mengulas kenyataan Nik Aziz di Kota Bharu semalam yang mengulangi hasrat untuk terus bertanding pada pilihan raya umum akan datang biarpun telah menjadi wakil rakyat kira-kira 40 tahun.

Hasrat tersebut disebabkan Nik Aziz mahu terus melawan UMNO yang didakwa telah memecah-belahkan rakyat. Menteri Besar Kelantan itu seterusnya memberikan alasan keputusan berkenaan dibuat kerana beliau telah banyak membawa pembangunan dan kemakmuran di Kelantan.

Dalam pada itu, kata Dr. Mahathir, kenyataan Nik Aziz menunjukkan pemimpin utama Pas tersebut sangat membenci UMNO.

“Bagi dia, lebih baik Karpal Singh darpada UMNO. Itulah Nik Aziz,“ ujarnya secara sinis.

Acu berkata: Alasan sebenar Tok Guru bukan nak lawan UMNO tetapi takut gaji dan elaun Menteri Besar tiap-tiap bulan dia tak dapat. Apa nak susah, dok goyang kaki tiap-tiap bulan dapat gaji. Bukannya buat apa pun. Lawak bodo betoi Tok Guru ni bila kata dia banyak bawa pembangunan dan kemakmuran di negeri Kelantan. Kalau macam tu kenapa rakyat dia lari keluar Kelantan untuk cari makan? Isu air di Kelantan pun tak selesai lagi selepas 20 tahun dah. Dulu bukan main dia hentam Dr. M suruh letak jawatan sebab terlalu lama pegang jawatan Perdana Menteri… Sekarang terkena batang hidung sendiri dia pula tak mau letak jawatan… Ibarat meludah kelangit lah gitu… Itulah balasan Allah supaya dia sedar dengan apa dia kata pada orang.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s